Conference League

Πεντάρα η Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Βαθμός στο φινάλε για Μπεσίκτας

Η Ντινάμο διέσυρε με σκορ 5-1 την Αστάνα στο Ζάγκρεμπ, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa Conference League. Λύτρωση στο 88’ για τη Μπεσίκτας, που πήρε 1-1 από την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο.

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Η κροατική ομάδα συνέτριψε με σκορ 5-1 την Αστάνα, πετυχαίνοντας την πιο ευρεία νίκη της βραδιάς. Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο Βέλγιο, το οποίο κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Η Κλαμπ Μπριζ προηγήθηκε στο 77’, αλλά η Μπεσίκτας ισοφάρισε στο 88’, φεύγοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πάλεψαν, αλλά δεν τα κατάφεραν στην πρεμιέρα τους σε ευρωπαϊκό όμιλο η Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε, η οποία ηττήθηκε 2-1 από τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και η Μπρέινταμπλικ από την Ισλανδία, η οποία γνώρισε την ήττα με 3-2 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ.

1ος όμιλος


Τρίποντο με ανατροπή

Ζορίστηκε, αλλά πέτυχε τον στόχο της η Σλόβαν Μπρατισλάβας, η οποία επικράτησε 2-1 της πρωτάρας Κλάκσβικ. Στην παρθενική της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό όμιλο, η ομάδα από τα Νησιά Φερόε προηγήθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (49’), αλλά δεν άντεξε. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση και στο 74’ στην ανατροπή και στη νίκη.

1η αγωνιστική

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Κλάκσβικ 2-1
(54’ Βάις, 74’ Κάβριτς - 49’ Πάβλοβιτς)

Λιλ-Ολύμπια Λουμπλιάνας 2-0
(43’ πεν. Ντέιβιντ, 90’+4’ Γιαζιτσί)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Ολύμπια Λουμπλιάνας-Σλόβαν Μπρατισλάβας (05/10, 19:45)
Κλάκσβικ-Λιλ (05/10, 19:45)

Η βαθμολογία:
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα 5-1

2ος όμιλος


Με… φόρα από τα προκριματικά!

Το αήττητο των προκριματικών (4-2-0) διεύρυνε η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία νίκησε 3-2 τη Μπρέινταμπλικ και ξεκίνησε με το… δεξί! Η ομάδα από το Ισραήλ έδειχνε να «καθαρίζει» το ματς στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μέχρι το 32’ είχε πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων. Η ισλανδική ομάδα, στην πρώτη της παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο δεν το έβαλε κάτω και μέχρι το 55’ είχε μειώσει τη διαφορά στο ελάχιστο, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην επική ανατροπή.

Στο ουδέτερο Λούμπλιν της Πολωνίας, Ζόρια και Γάνδη ήρθαν ισόπαλες 1-1. Όλα έγιναν μέσα σε ένα τετράλεπτο. Οι Βέλγοι προηγήθηκαν στο 67’ και οι Ουκρανοί ισοφάρισαν στο 70’. Το αποτέλεσμα αφήνει ικανοποιημένους τους τυπικά γηπεδούχους, αφού ήταν το αουτσάιντερ της αναμέτρησης.

1η αγωνιστική

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Μπρέινταμπλικ 3-2
(11’ Μέικον, 24’ Ζαχάβι, 32’ Μπίτον - 44’, 55’ Όλσεν)

Ζόρια-Γάνδη 1-1
(70’ Γκερέρο - 67’ Κάιπερς)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Μπρέινταμπλικ-Ζόρια (05/10, 19:45)
Γάνδη-Μακάμπι Τελ Αβίβ (05/10, 19:45)

Η βαθμολογία:
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα 5-1

3ος όμιλος


Πεντάρα η Ντινάμο - Με άγχος η Βικτόρια

Πρεμιέρα με το… δεξί για τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, η οποία συνέτριψε 5-1 την Αστάνα και έκανε το «τρία στα τρία» απέναντι στην πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν. Πως προκύπτει αυτό; Από το γεγονός ότι οι Κροάτες είχαν σημειώσει άλλες δύο νίκες στον 2ο προκριματικό γύρο του φετινού Champions League. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο και το σκορ άνοιξε στο 42’ με πέναλτι. Όμως, στο δεύτερο το Μάξιμιρ… έγειρε και το σκορ ξέφυγε. Και κάπως έτσι, η επιστροφή των Αζέρων σε ευρωπαϊκούς ομίλους μετά από μια τετραετία, συνοδεύτηκε από βαριά ήττα.

Με μπόλικο ζόρι και άγχος, η Βικτόρια Πλζεν πήρε τους πρώτους βαθμούς στην πρώτη παρουσία της στο Europa Conference League. Αυτή είναι η ένατη παρουσία της τσεχικής ομάδας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά, η πρώτη φορά στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Το «χρυσό» γκολ μπήκε στο 73’.

1η αγωνιστική

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Αστάνα 5-1
(42’ πεν., 53’ Πέτκοβιτς, 58’ Μπουλάτ, 85’ Μάριν, 90’+3’ Χαλίλοβιτς - 78’ Χοφχανισιάν)

Βικτόρια Πλζεν-Μπαλκάνι 1-0
(73’ Κάλβαχ)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Αστάνα-Βικτόρια Πλζεν (05/10, 17:30)
Μπαλκάνι-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (05/10, 19:45)

Η βαθμολογία:
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα 5-1

4ος όμιλος


Έγινε της… ισοπαλίας

Χωρίς νικητή έληξαν τα δύο παιχνίδια της πρεμιέρας. Στο Βέλγιο διεξήχθη το ντέρμπι της βραδιάς μεταξύ της Κλαμπ Μπριζ, η οποία παίρνει μέρος για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη διοργάνωση και της Μπεσίκτας, η οποία προερχόταν από έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στα προκριματικά. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε στο φινάλε και κρίνεται δίκαιο.

Νικητής δεν αναδείχθηκε ούτε στην αναμέτρηση της Ελβετίας, μεταξύ της Λουγκάνο και της Μπόντο Γκλιμτ. Παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, γκολ δεν μπήκε και το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

1η αγωνιστική

Κλαμπ Μπριζ-Μπεσίκτας 1-1
(77’ Βανάκεν - 88’ Τοσούν)

Λουγκάνο-Μπόντο Γκλιμτ 0-0

Η επόμενη (2η) αγωνιστική:

Μπόντο Γκλιμτ-Κλαμπ Μπριζ (05/10, 19:45)
Μπεσίκτας-Λουγκάνο (05/10, 19:45)

Η βαθμολογία:
Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Αστάνα 5-1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x